Cursurile sunt EXCLUSIV pentru membrii OAMGMAMR – Filiala Mureș și sunt gratuite în limita a trei cursuri/an (3*10 credite EPC)

Autor: Asistent medical generalist licențiat Tőkés Camelia-Silvia

Este cunoscut faptul că somnul ocupă aproape o treime din existenţa unui adult, având un impact considerabil asupra calităţii vieţii. Medicina actuală este orientată prioritar asupra organismului în stare de veghe, neglijând adeseori componența nocturnă a sănătăţii şi bolii. Astfel oboseala cronică, o parte din afecţiunile cardiovasculare, sindromul metabolic, obezitatea, scăderea performanţei intelectuale, accidentele prin adormire la volan sunt numai câteva din consecinţele somnului anormal care ar putea fi prevenite sau vindecate prin investigarea şi tratamentul tulburărilor de somn. Statisticile arată că în orice moment, din cei aproximativ 7 miliarde de locuitori ai planetei, aproape un miliard nu au un somn fiziologic. Cifra este imensă, iar implicaţiile acestui „fenomen de masă” nu au fost studiate până acum decât într-o foarte mică măsură şi foarte superficial.
Acest curs are menirea de a crește in mod semnificativ cunoștințele asistenților medicali cu privire la funcționalitatea corpului uman în timpul somnului, în corelație cu posibilitatea de a acumula informații utile referitor la tulburările de somn și de a contribui la dezvoltarea comunicării interdisciplinare.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: Cursuri