Autor: Asistent medical generalist licențiat Tőkés Camelia-Silvia

În România, tuberculoza este din păcate o problemă de sănătate publică reală ce ne plasează pe locul I în Uniunea Europeană ca număr de cazuri noi în fiecare an. Potrivit statisticilor, România are o incidenţă a tuberculozei de cinci ori mai mare decât media UE şi una dintre cele mai scăzute rate de succes la tratament.
Tuberculoza e o boală infecțioasă cu transmitere aerogenă, poate surveni la orice vârstă, oriunde în lume și poate afecta pe oricine indiferent de sex, rasă sau statut social. Boala afectează de obicei plămânii, deşi în până la o treime din cazuri sunt implicate alte organe. Dacă este tratată adecvat, tuberculoza cauzată de tulpini chimiosensibile este curabilă în toate cazurile. Având în vedere faptul că tuberculoza este o boală cu transmitere aerogenă, bolnavii cu tuberculoză pulmonară constituie un pericol potenţial pentru populaţie.
Dacă nu este tratată, tuberculoza poate fi fatală în decurs de cinci ani, boala evoluează cronic, acutizarea acesteia decurge foarte greu.
Cursul are ca scop creșterea nivelul de conștientizare și implicare a asistentului medical în lupta împotriva tuberculozei prin detectarea promptă a cazurilor, furnizarea unei chimioterapii sub directă supraveghere, la toţi pacienţii cu tuberculoză, obiectivul final fiind cel de a opri răspândirea bolii și vindecarea tuturor pacienților.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: Cursuri