Scolioza este una dintre afecțiunile pe care cu greu le observăm înainte de a deveni o reală problemă. De obicei, se declanșează în copilărie, însă, netratată corect și la timp, poate genera complicații, dureri, stări de oboseală și dificultăți în ceea ce privește respirația. De aceea, este bine să fim informați, mai ales dacă știm că suferim de această afecțiune sau copiii noștri sunt predispuși acestei probleme.
Statistic vorbind, această afecțiune este observată la copii începând cu vârsta de opt ani. Partea bună este că devine mult mai ușor de tratat atunci când este descoperită devreme, deoarece, odată cu înaintarea în vârstă, coloana vertebrală începe să se rigidizeze, iar măsurile de tratament vor fi mult mai dificil de aplicat. Partea mai puțin plăcută este că scolioza, cu cât apare mai devreme, cu atât potențialul de agravare este mai mare. De aceea, prevenția bolii trebuie făcută încă din copilărie. Există tratamente recomandate, de la corsete la gimnastică medicală, pe care cei mici trebuie să le urmeze pentru a preveni evoluția spre o scolioză gravă.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: Cursuri