Patologia traumatică la nivelul genunchiului, impune o atenţie deosebită în ceea ce priveşte tratamentul de recuperare, datorită predispoziţiei acestora pentru apariţia artrozei la vârste relativ tinere. De acea este esenţial instituirea precoce a unui tratament complex de recuperare, individualizat, pentru refacerea deficitului funcţional şi prevenirea complicaţiilor degenerative.
Remobilizarea articulară reprezintă obiectivul principal al recuperării sechelelor articulare posttraumatice și postoperatorii. Programul de recuperare în afară de kinetoterapie, cuprinde proceduri și metodologii complexe pregătitoare pentru kinetoterapie.
În concluzie recuperarea medicală este o activitate complexă: medicală, educațională și socio- professională prin care se urmărește restabilirea cât mai deplină a capacitățiilor funcționale reduse sau pierdute de câtre o persoană în urma unori boli congenitale, ori a unor traumatisme, precum și dezvoltarea mecanismelor compensatorii și adaptare, respectiv “o viață activă cu independență, economică și/ sau socială.”

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: Cursuri