Autor: Prof. asistent medical principal, Felicia Lirca

Complexitatea actuală a îngrijirilor, accesul pacienților la informații, diversitatea mediilor de îngrijire medicală sunt motive pentru care practica îngrijirii de sănătate a evoluat de la o profesie vocațională către o profesie complexă.
Asistenții medicali trebuie să dezvolte o gamă cuprinzătoare de cunoștințe, abilități și aptitudini pentru a crea, adapta și evalua planuri de îngrijire centrate pe pacient. Aceste planuri trebuie să includă cele mai bune practici precum și să-i implice pe pacienți ca parteneri activi în planificarea și în procesul de acordare. Planurile de îngrijire trebuie să fie adaptate la nevoile pacientului și să reziste unei cercetări legale atunci când profesionistul este răspunzător pentru îngrijirile acordate.
În prezent, datele privind activitatea de îngrijire nu sunt documentate, colectate și analizate și nu sunt percepute ca unul dintre indicatorii de creștere a calității serviciilor medicale, în fiecare unitate spitalicească.
Este important ca la nivelul fiecărei unităţi/secţii, să fie elaborat un Plan de Îngrjire specific. Acest curs se doreşte a fi un Ghid metodologic, un îndrumar pentru toţi asistenţii medicali, care apoi, vor fi capabili să elaboreze, utilizeze, completeze şi să dezvolte acest plan, corect şi complet, pentru a veni în sprijinul activităţii de îngrijire a pacientului şi de a pune în centrul preocupărilor PACIENTUL!
În vederea obținerii propriei identități profesionale și pentru a adapta procesul de îngrijire la standardele de calitate și de siguranță pentru pacienți, la nivelul organizației profesionale este necesar să se dezvolte o politică pentru îngrijiri de sănătate.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: Cursuri