Autor: Asistent medical generalist licențiat Tőkés Camelia-Silvia

Explorarea aparatului respirator a devenit astăzi uzuală și indispensabilă pentru practica medicală. Datorită creșterii mediei de vârstă, cu afecțiunile inerente vârstelor îna¬intate (emfizem, fibroze, scleroze pulmonare), răspandirii unor practici nocive ca fumatul și datorită poluării atmosferice, insuficiența pulmonară devine tot mai frec¬ventă. Probele funcționale permit depistarea insuficienței pulmonare și a celor mai frecvente boli care o pot provoca (astm bronșic, emfizem pulmonar, bronșita cronică etc.) în stadii latente, inițiale. Se folosesc metode clinice, radiologice, spirometrice și chimice.
Asistentul medical are rolul de a asigură pregătirea psihică și fizică a pacientului, explicându-i acestuia procedura medicală cu claritate, câștigandu-i încrederea și cooperarea sa. Unele teste necesită instrucțiuni detaliate și este necesar a explica procedura, cum va fi efectuată și potențialele riscuri, eventualele efecte adverse sau complicații. De asemenea, asistentul medical va fi pregătit pentru a acorda îngrijirile specifice în orice situație cu scopul de a asigurara condiţiile optime de îngrijire multilaterală a bolnavilor.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: Cursuri