Destul de puțin studiate până nu demult, intoleranțele alimentare sau sensibilitățile alimentare sunt un grup de tulburări de cauze diferite al cărui element comun este declanșarea unor tablouri clinice de simptome în urma consumului unui anumit aliment sau unei categorii de alimente.
În ultimii ani s-au pus la punct, cu ajutorul cercetărilor științifice în domeniu, protocoale de identificare și gestionare a intoleranțelor alimentare. Unele dintre informații sunt atât de recente încât încă nu au ajuns să fie cunoscute suficient nici de către unii medici.
Este important ca acest subiect să fie cunoscut de toate categoriile de personal medical pentru a se putea identifica din timp și în mod specific strategii pentru a oferi pacienților o calitate a vieții și un pronostic cât mai bun, prevenind complicații severe care pot să apară în timp în lipsa informațiilor importante.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: Cursuri