Părţile plantei aflate în creştere, cum ar fi mugurii sau mlădiţele concentrează pe lângă esenţa puterii ei de creştere şi dezvoltare, diferite substanţe active aflate în cantităţi mai mari decât în restul plantei, capabile să declanşeze în organism felurite reacţii benefice.
În zilele noastre acest tip de terapie este folosită după reguli bine puse la punct, elaborate în ultimii zeci de ani în Franţa şi se bazează pe administrarea unor preparate realizate în laboratoare specializate, după norme europene clare, prin extragerea substanţelor active într-un amestec de apă, glicerină şi alcool în proporţii bine definite. Aceste preparate se numesc macerate glicerinate, gemoextracte sau gemoderivate.
Experienţa medicilor români în domeniul gemoterapiei este apreciată atât în ţară cât şi în străinătate, un motiv în plus pentru ca și tu să afli mai multe, să fii la curent și să poți ajuta cu diferite sfaturi sau îndrumări pe pacienții cu care vii în contact, fie că este vorba de boli instalate fie doar preventiv pentru menținerea sănătății.
Te invit așadar să parcurgi acest material
Dr. Adrian Alecu

Bibliografie:
Fernando Pitera – Compendiu de gemoterapie clinica, 2003

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: Cursuri