Vara nu este nici pe departe anotimpul cel mai prietenos cu organismul uman. Aglomerația clădirilor, asfaltul încins, temperaturile crescute care accentuează gradul de poluare al mașinilor și lipsa curenților de aer au efecte nocive și asupra bolnavilor cronici. O seamă de afecțiuni se pot agrava. Chiar dacă este frumos afară și oferta alimentară este extrem de atrăgătoare, nu înseamnă că trebuie să lăsăm garda jos. Cele mai multe probleme cu care ne confruntăm în aceasta perioadă sunt cele din sfera digestivă, intoxicațiile alimentare sunt afecțiuni datorate consumului de alimente sau băuturi contaminate cu microorganisme patogene. Microbii se înmulțesc cu rapiditate vara, iar odată ce patrund în organism, aceștia pot produce infecții la nivelul țesutului cutanat, al ochilor, urechilor, sistemului respirator și cel digestiv sau chiar al întregului organism. De aceea, prevenția este cel mai facil instrument pentru menținerea sănătății în sezonul cald. Este foarte important păstrarea unui stil de viață echilibrat, alimentație sănătoasă, cât mai naturală, hidratare corespunzătoare pentru menținerea energiei, evitarea deshidratării și a efortului fizic prelungit, a consumului de alcool și tutun, se va evita aglomerația și variațiile mari de temperatură, se va acorda o atenție deosebită somnului.
Toată lumea așteaptă vara pentru vremea frumoasă, dar mai ales pentru perioada concediilor și a vacanțelor. Din păcate, cu vremea bună pot veni și o serie de probleme de sănătate ce afectează atât adulții, cât și copiii. Cu toții știm că unele boli sunt mai frecvente în anumite anotimpuri. Dacă iarna ne temem de răceli, tuse, dureri de cap şi infecţii urinare, vara are pleiada ei de afecţiuni specifice. De exemplu, gripa este specifică sezonului rece, în timp ce diareea este mai intâlnită pe timpul verii. Dintre acestea, bolile anotimpului cald aduc cu ele multe alte probleme de sănătate, de la cele simple, cum ar fi durerile de cap, durerile abdominale, vărsături, greață, ne ardem la soare, ne înţeapă insectele, riscăm să facem insolaţie, otită, toxiinfecţie alimentară, herpes, și multe altele.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: Cursuri