Cursurile sunt EXCLUSIV pentru membrii OAMGMAMR – Filiala Mureș și sunt gratuite în limita a trei cursuri/an (3*10 credite EPC)

Autori :
profesor specialist Ioana Emilia Bathori
asist. med. princ. licențiat Claudia Cornelia Iakob

Colaborator:
asist.med.princ. Adriana Luminița Ilovan

Infecțiile asociate asistenței medicale (IAAM) constituie unul dintre cele mai importante aspecte din medicina instituțională și ambulatorie contemporană. IAAM sunt considerate un indicator de calitate al activităților medicale, dar în același timp pot fi o fatalitate a acestor activități. Informațiile teoretice și reglementările – formarea profesională de bază, legislația, ghidurile de bună practică – se pot concretiza prin supravegherea, prevenirea și controlul eficient al IAAM dacă personalul medico-sanitar are deopotrivă deprinderile practice necesare, dar și conștiința civică și profesională de a respecta legea și obligațiilor profesionale. Este extrem de important ca prevenirea și limitarea IAAM să fie preocuparea constructivă comună a conducerilor unităților medicale, a echipelor instituționale de prevenire și control a IAAM, precum și a organizațiilor profesionale – cu responsabilități în controlul și supravegherea exercitării profesiilor din sistemul sanitar.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: Cursuri